Confrérie du Sabre d'Or Sverige

2018-08-25 Sabre Crevettes

Under en skön sensommar afton träffades 29 entusiastiska champagneälskare i Sabre d’Or Linköping för en kräftskiva på Gamla Linköpings Wärdshus och dess källarvalv.

Wärdshuset i Gamla Linköping består av två 1700-talsbyggnader, Barkmans gården och Hallbergska gården. Den äldsta av dessa är Barkmanska gården som uppfördes av jägmästare Gustaf Carl Barkman under 1700-talets första decennium, i centrala Linköping. Flera dekorativt målade innertak pryder den vackra byggnaden som har tydlig karolinsk prägel, bl.a. har mittmatsalens praktfulla takmålning varit uppsatt på Östergötlands museum. Konstnären är okänd.

Middagen inleddes med att Connétable Pelle hälsade alla gäster och hedersgästen Connétable Stockholm Mia Kramer varmt välkomna. Efter en sprudlande och trevlig fördrink med mycket mingel, bjöd Connétable Pelle till bords och det traditionella östgötska kräftskivan.

 

Kräftskivan bestod av en kräftsoppa med surdegsbröd till förrätt. Kräftor från Hövern med klassiska Östgötska tillbehör. Kräftskivans härliga sång avbröts av cellisterna Sven och Christian som bjöd på både klassisk musik och några tolkningar av rock låtar. Under middagen genomfördes ett lotteri av en champagnesabel och en auktion på en Magnum. Till efterrätt så serverades en blåbärskaka och kaffe.

Kräftskivans champagne importerades av Vinkällaren Cavarosa i Linköping. Cavarosa importerar särskilt utvalda viner, som man kan köpa via deras webbutik. Cavarosa erbjuder möjligheten för privatpersoner att lagra egna viner under perfekta förhållanden samt få kurser eller provningar av olika viner. 

Sabrè Crevettes utvalda champagner bestod av:
Michel Arnould Blanc de noir Grand Cru
Lanselot Royer Grand cru Blanc de blancs
Palmer & Co Blanc de noir
Veuve Clicquot Ponsardin Sec

För mer information besök hemsida och webshop;
www.cavarosat.se