Confrérie du Sabre d'Or Sverige

2018-03-10 Champagnelunch


Under en kall men klar marsdag träffades 34 entusiastiska champagneälskare i Sabre d’Or Linköping för champagnelunch på Vänneberga gård utanför Söderköping. Den familjeägda gården erbjuder ett personligt bed & breakfast med individuellt inredda rum i lantlig stil. Förutom gårdens ankor, gäs och höns som alltid livar upp gårdslivet, finns här även deras stora frukt trädgård med bland annat en stor odling av äpplen och med 25 olika sorter. På gården finns även en servering och gårdsbutik som är fylld med lokalproducerat och inredning.

Lunchen inleddes med att Connétable Pelle hälsade alla välkomna och invigde regionens andra Regionmästerskap i sabrering. Tre kandidater Jörgen, Anna och Janne, hade blivit utsedda av styrelsen att få göra upp om titeln och äran som regionmästare, inför Sabreringsmästerskapet vid Grand Chapitre den 26 maj.

Jenny och Jörgen konverserar över efterrätten.

Efter en trevlig fördrink, härligt umgänges surr och ytterligare några poppade flaskor Champagne, bjöd Contetable Pelle till bords. Sommelier Christian från Vingruppen AB guidade sällskapet genom de fem olika champagner som vi avnjöt till den trerätters lunch och den lilla extra överraskning som kom in som en mellanrätt. Lunchen var tillagad av ekologiska och närproducerade råvaror av gårdens köksmästare Rebecka. Lunchen avslutades med lite information och resultatet från Regionmästerskapet. Region Linköpings klubbmästare 2018 blev Anna, som kommer få representera Region Linköping Sabreringsmästerskapet.

Lunchens champagne importerades av Vingruppen AB. Vingruppen startade med VinUnic 1992, men har idag vuxit till ett framgångsrikt samarbete mellan fem vinimportörer – Vingruppen i Norden. Vingruppens mål är att med långvariga och bra samarbeten, lyfta fram och importera kvalitets viner. Samarbeten som vuxit och utvecklats under åren har utvecklat företaget till en av Sveriges bredaste importörer av vin.

Champagnelunchens utvalda champagner bestod av:
Pierre Peters Cuvée de Reserve NV
Andre Clouet Grand Reserve NV
Roederer Brut Vintage, 2009
Louis Roederer Carte Blanche Demi-Sec NV
Egly-Ouriet Grand Cru Brut Tradition NV

För mer information besök hemsida och webshop;

www.vingruppen.se

  • IMG_2401
    IMG_2412
  • IMG_2405
    IMG_2414
  • IMG_2411
    IMG_2398