Confrérie du Sabre d'Or Sverige

Sabrering

Det kan vara en mycket speciell upplevelse att ha en flaska champagne i ena handen, en sabel i den andra och sedan ”sabrera”!

Det är inte så svårt som det kan tyckas, med en väl kyld flaska champagne, en fast handled och en hög armbåge gör sabreringen enkel och du har en speciell upplevelse och kan berätta om hur lätt det verkligen var. Vid sabreringen flyger korken och glasringen bort, av trycket i flaskan och som garanterar att inget glas faller tillbaka i flaskan.

Vi rekommenderar att den första sabreringen sker efter instruktion och övervarande av en kunnig och erfaren sabrör, eftersom det är extremt viktigt med säkerheten.

Steg 1

Ta en väl kyld flaska champagne och den ideala temperaturen är runt 3-5° C. Avlägsna folien från toppen av flaskan.

Steg 2

Ta försiktigt bort grimman runt korken. Om champagne har blivit ordentligt kyld, kommer korken att förbli i flaskan. Se till att ingen som kan skadas av korken befinner sig inom riskområdet framför flaskan. Normalt sett mellan klockan 10 och 14 samt 20 meter framåt.

Steg 3

Hitta en av de två sömmarna längs flaskans sida. Samtidigt kan du ta bort folien som kommer att hindra sabelns glidrörelse. För en erfaren sabrör, är detta inte nödvändigt.

Steg 4

Flaskan hålls bort från kroppen, med handen under flaskan och tummen i bottenkupan, med sömmen rakt upp och flaskan i en vinkel på ca. 30-45 grader. Detta för att minimera risken för skador om flaskan brister.Sabelns mittersta del läggs platt på flaskans sömnad med den skarpa kanten mot toppen av flaskan.

Steg 5

För sabeln längs sömmen med ett fast och bestämt grepp, för att möta halsens ring vid toppen. Upprepa några gånger tills du känner rörelsen.

Viktigt att sabeln följer sömmen längs halsen hela vägen och att man sabrerar förbi halsens ring.

Steg 6

Detta lämnar en snygg snitt på flaskans hals och champagne är redo att njutas.